GPS klokke barn

gps klokke barn

GPS klokke barn:

Kan gi en falsk trygghet å spore barna med GPS-klokke mener REDD BARNA og datatilsynet. Vi i GatorNorge ønsker debatten om GPS klokke barn velkommen. Klokkene er ment til barn som er for små til å ha egen mobiltelefon, men de gjør det mulig for barna å ringe foreldrene – og omvendt sier Kristian Samuelsen i GatorNorge.no

GPS-klokke barn
GPS-klokke barn

Redd barna er redd for at GPS klokke til barn gir en falsk trygghet noe som støttes av datatilsynet. Vi må snakke med barna sier datatilsynet, slik at barn vet hva de skal gjøre om det oppstår problemer. Datatilsynet mener at den viktige samtalen med barna må komme først.

Samuelsen, som selv har en treåring, understreker at GPS-klokke på ingen måte skal erstatte barneoppdragelsen. Og at GPS klokke barn kan oppleves som betryggende for barnet å ha foreldrene et tastetrykk unna, men at det ikke betyr at man ikke skal snakke med barna om farer.

GPS-klokke barn
GPS-klokke barn

Redd barna mener at de nye GPS klokke barn er en naiv begeistring for ny teknologi og spør seg om vi virkelig trenger slike klokker. Gatornorge.no ønsker debatten velkommen, og sier at den er viktig. Men understreker også at dette må være et valg foreldrene selv får ta om de ønsker GPS-klokke barn.

– Dette er først og fremst en mobiltelefon, men den gjør også at foreldre slipper å gå rundt med en klump i magen, mener pressetalsmannen Kristian Samuelsen fra GatorNorge.no. Tidligere har vi skrevet endel om våre og andres tester av GPS klokker. Dette har finansavisen Nord24 skrevet noe om her GPS klokke test. GPS-klokken selges ikke som et sikkerhets produkt da avvik vil forekomme.

Den hele og fulle artikkelen om GPS klokke barn kan du lese på NRK.no 

2 thoughts on “gps klokke barn

  1. Jeg mener at Redd barna feiler i tanken her. Jeg har en 8 åring som har stukket flere ganger fra skolen. Da hadde en gps kl hjulpet veldig med og se hvor han er hen. I steden må vi leite i time for og finne han. Så det ville vært en trygghet at han bar en sånn. Vi skal investere i en sånn vi fort vi får bedre rådd til en sånn kloke.

  2. For meg som bor i en liten bygd der min 5-åring blir med de andre barna bort på skolegården og fotballbana for å leke, er det en praktisk måte for meg å kunne kontakte han på når det er middag eller han skal hjem etc. Jeg mener en 5-åring er alt for liten til å ha en mobiltelefon, mens denne “telefonen” har han fast på hånden. Da kan han i tillegg kontakte meg om der noe galt når han er borte eller om han lurer på noe.

Legg inn en kommentar